Despre cunoaşterea lui Dumnezeu

Cunoaşterea lui Dumnezeu este unul dintre cele mai meritoase şi onorabile proiecte în care se angajează un om. O mare confuzie pe care o facem noi oamenii este aceea dintre A-l cunoaşte pe Dumnezeu şi a Cunoaşte despre Dumnezeu. Cunoaşterea lui Dumnezeu este un proces complex. Este mult mai complex decât a cunoaşte un om. A cunoaşte un om este ceva cu totul diferit de a cunoaşte o casă. A cunoaşte o casă este cu totul diferit decât a cunoaşte o maşină, o carte sau o limbă străină. În cazul cunoaşterii oamenilor, maeştrii ai disimulării, calitatea cunoaşterii altor oameni, depinde de mai mult de ei decât de cel care încearcă să-i cunoască. Spre deosebire de oameni, Dumnezeu iniţiază cunoaşterea, se dezvăluie, îşi deschide inima se împrieteneşte cu omul. Devine un partener de legământ.

Cei ce-L cunosc pe Dumnezeu:

1. Acţionează cu putere.
Daniel 11:32 Dar aceia din popor, care vor cunoaşte pe Dumnezeul lor, vor rămâne tari, şi vor face mari isprăvi.

2. Au o imagine bogată a lui Dumnezeu şi a acţiunilor Sale.
Daniel 2:20 Daniel a luat cuvântul şi a zis: „Binecuvântat să fie Numele lui Dumnezeu, din veşnicie în veşnicie! A Lui este înţelepciunea şi puterea.

3. Au un mare curaj.
Fapte 5:29 Petru şi apostolii ceilalţi, drept răspuns, i-au zis: „Trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Despre cunoaşterea lui Dumnezeu

 1. CoCo zice:

  Salut, sunt CoCo unul dintre moderatorii site-ului isusteiubeste.info si vreau sa te intreb daca doresti un schimb de linkuri cu noi. Daca doresti acest schimb, scrie-ne un raspuns pe adresa contact[at]isusteiubeste.info

 2. ovidiu zice:

  cunoasterea lui Dumnezeu este totul, nu exista un alt scop comparabil cu acesta, sau alt… „proiect”.
  dar, sa nu o confundam cu credinta in Dumnezeu, credinta in sine fiind o chestie sentimentala, nu intelectuala.
  a cunoaste = a fi.
  Aristotel: Omul este tot ceea ce el cunoaste.

 3. iedidia zice:

  Am mai spus-o şi pe alte saituri şi o spun şi aici , că noi cei care ne pretindem creştini , ar trebui mai bine să ni se zică ( cretini ) , pentru că am făcut un dumnezeu după chipul şi asemănarea noastră , care foloseşte metode coercitive de pedepsire globală a omenirii păcătoase , prin distrugeri , folosindu-se de elementele naturii şi ucigînd milioane şi generaţii întregi de oameni .
  Nici pînă azi , nu am înţeles că Ziditorul , nu operează cu metodele satanei , nu ucide pentru că nu El este ucigaşul şi că boala , suferinţa , durerea şi moartea , nu sunt lucrări ale lui , ci sunt lucrările Satanei .
  Aşa că trebuie să ne revizuim înţelegerea despre potop , Sodoma şi Gomora , întîii născuţi ai egiptenilor , plăgile din apocalipsa 16 , focul din cer de la sfîrşitul mileniului şi multe alte genociduri mai mici sau mai mari .

 4. Sunt de acord cu ce ati spus: Trebuie sa ascultam de Dumnezeu mai mult decat de oameni. Voia sa trebuie sa o facem. Voia Sa este aceasta: sfintirea voastra. „Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui…” ar fi bine daca am cauta dreptatea Lui, oricum fara ea nu vom intra in imparatia Lui.

 5. cllod zice:

  Buna, acesta este un mesaj pentru toate blogurile care sunt pe blogul meu in blogroll. M-am hotarat ca in afara unor categorii de bloguri, sa pastrez in blogroll doar blogurile care includ (in blogroll sau o alta forma) un link carte blogul meu. Dupa ce citesti acest mesaj te rog sterge acest comment. O zi buna.

 6. un fir zice:

  Cred că ar trebui să spui într-un viitor post, cum să-L cunoşti pe Dumnezeu 🙂

 7. Suntem evanghelici si de curand am lansat site-ul crestin http://www.contracurentului.com pentru a-i ajuta pe gay-i care vor sa renunte la homosexualitate. Cautam colaboratori pastori, psihologi si psihiatri crestini care sa ofere consiliere homosexualilor dornici de schimbare din bisericile evanghelice, dar nu numai. Dorim sa stim daca sunteti de acord sa facem schimb de linkuri.

 8. iedidia zice:

  warriorsoftheSon spune:

  august 12, 2008 la 9:49 pm
  Sunt de acord cu ce ati spus: Trebuie sa ascultam de Dumnezeu mai mult decat de oameni. Voia sa trebuie sa o facem. Voia Sa este aceasta: sfintirea voastra. “Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui…” ar fi bine daca am cauta dreptatea Lui, oricum fara ea nu vom intra in imparatia Lui.
  ===============================================

  Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine ca singurul Dumnezeu adevarat si pe Isus Hristos pe care L-ai trimes Tu.

  Observ ca nu se prea vrea viata vesnica.

 9. adoramus zice:

  Ioan 17:3-este o definitie socanta a vietii vesnice.Subiectul acestei afirmatii e cuvantul”Cunoasca”in sensul de cunoastere practica.A cunoaste practic pe singurul Dumnezeu adevarat,inseamna sa te inchini Lui in credinta lui Avraam; in Dumnezeul care promite imposibilul si implineste promisiunea binecuvantarii(Isaac),in rugaciune ca lupta cu Dumnezeu(Iacov)Deci singurul Dumnezeu adevarat este Dumnezeul lui Avraam,Isaac si Iacov,pe care trebuie sa-L cunoastem daca vrem viata vesnica!Apoi sa-L „cunoastem practic”,pe Isus Hristos pe care L-a trimis Tatal.Cum?Inchinandu-ne Lui cu credinta si marturisirea pacatelor noastre.Vezi 1Ioan 3;5,8 El este Marele nostru Preot(Evrei 4:14-16)Marire Lui!

 10. iedidia zice:

  Atunci de ce neamurile nu asculta de Dumnezeul acelor evrei si-I incalca porunca a- 4- a???
  De ce nu tineti ca zi de odihna, ziua a-7-a, Simbata???

 11. Sandu zice:

  CUNOASTERE LUI DUMNEZEU ?
  Mai baieti ,dar voi nu vreti c-am mult?Cum dar ai putea sa-l cunosti pe Dumnezeu cand de tine ca individ habar nu ai ce planete invarti , se potriveste cu vers.20/21 cap.4 , 1Ioan :”…Daca zice cineva :iubesc pe Dumnezeu ,iar pe fratele sau i-l uraste ,mincinos este ! Pentru ca ce-l ce nu iubeste pe fratele sau ,pe care l-a vazut ,pe Dumnezeu pe care nu l-a vazut ,nu poate sa-l iubeasca…”
  Atunci pana la cunoasterea de Dumnezeu nu e mai indicata cunoasterea de sine …va ve-ti intreba cum ? simplu : cauta … cere…bate in interiorul tau si ve-i gasi ce cauti caci tot lovindu-ma intr-o zi cu capul de problema am inteles ca
  ADEVARUL ABSOLUT SE AFLA ASCUNS IN NOI DAR CINE SE POATE DESCOPERI PE SINE ?!?

  Astazi exista prea multa informatie acumulata ,
  prea multa credinta oarba ,faptele s-au atarnat
  in cuie sa nu deranjeze si traire zero atunci cum
  ai putea sa traiesti in partasie cu un Dumnezeu
  necunoscut pe baza celor de mai sus…

  INTREBARE :SI-A EXPERIMENTAT CINEVA CREDINTA?
  ORI REFORMULAREA :CE SE INTAMPLA CAND CINEVA-SI
  EXPERIMENTEAZA CREDINTA ?

 12. Andrew zice:

  Cati dintre voi Il cunosteti … multi o sa va dati seama ca nu Il cunosteti cand o sa vina si o sa zica „plecati de-aici blestamatilor ca nu va cunosc”
  aveti grija si luati Biblia si cititio si meditati la ea nu mai faceti studi biblice caci belstemat este omul care isi pune nadejdea in om si se abate de la caile cele drepte ….. biblia se invata pe genunchi …

 13. carmen zice:

  sandu-eu am experimentat credinta si m-am prezentat la un examen fara sa stiu nimic si ce crezi am luat examenul .Ba chiar m-am grabit sa ies ptr. a ajunge mai repede intr-un alt loc foarte important.

 14. cllod zice:

  Buna,
  (Sunt in afara subiectului , deci imi poti sterge commentul)
  Esti inspirat/a cu un nume? ne poti ajuta? vezi te rog aici: http://cllodvl.wordpress.com/2009/10/14/poti-sa-fii-nashul-nostru/
  Multumesc 🙂 !

 15. Adi Valean zice:

  Stiri Crestine.ro susține misionarii și organizațiile de misiune în mod special cele din Romania. Am ales săptămânal să prezentăm câte un misionar român, să îi sprijinim în rugăciune și să îi întrebam de nevoile lor financiare sau de altă natura, și cât avem posibilitatea să îi susținem. Vreau să vă provoc și pe voi cititorii site-ului să vă alăturați echipei Stiri Crestine.ro și să luptăm în linia a două spijinind misionarii noștri.

  Rog pe cei care dețin bloguri și site-uri să ne susțină afisând banner-ul care l-am pregatit pentru acest proiect, și dacă se poate să posteze informațiile care le postam noi despre misionari.

  Codul pentru bannere il gasiti aici! Bannerul se va schimba în fiecare săptămână în mod automat.

  Daca veti posta un bannerul site-ul/blog-ul dvs. va aparea pe prima pagina a site-ul nostru http://www.stiricrestine.ro la rubrica: Ne sustin! Lasati-ne un mesaj daca ati afisat bannerul.

 16. Sa cunosti pe cineva, ptrebuie sa te apropi mai mult de el, sa te faci una cu el. Tot asa este si cu Dumnezeu, trebuie sa te apropri tot mai mult de El. Pentru ca nu o putem face fizic, ne-a lasat Cuvantul cu indicatoarele care trebuie sa le urmam ca sa ajungem la EL.

 17. gradinaeden zice:

  http://www.gradinaeden.wordpress.com promoveaza o invatatura care arata drumul inapoi in binecuvantarea gradinii Eden, drum pe care Hristos prin jertfa Lui l-a facut posibil pentru noi, luand asupra Lui pacatul, boala si blestemul.

  Daca doriti putem face schimb de linkuri pentru blogroll

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s