Pastrarea Religiei in Scoli

Am trait sa o vedem si pe asta. Cunoasteti faptul ca se afla in dezbatere publica proiectul legii invatamantului preuniversitar. In forma actuala articolul 10(1) din noul pachet de legi ale educatiei propus de Adomnitei elimina Religia de la liceu. Pana pe data de 17 februarie se afla in dezbatere publica amendamentele la Legea Invatamantului. Daca considerati necesar ca religia sa fie pastrata ca materie in liceu puteti semna petitia de pastrare a acestei materii.(http://www.petitiononline.com/PRCDOLL). Dumnezeu exista si noi avem nevoie de El. Intr-o lume tot mai imorala in care ordinea valorilor este rasturnata si pacatul are rang de virtute, intr-o vreme in care copii fac sex in scoli, se drogheaza, isi bat profesorii…mai asta lipsea, scoaterea singurei materii care avea rolul de ainvata si a indrepta comportamentul tinerilor. Doamne Iarta-i ca nu stiu ce fac!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Diverse. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Pastrarea Religiei in Scoli

 1. florescu elena zice:

  nu sunt de acord cu scoaterea religiiei din scoli …este cea mai mare greseala pe care se omite de la iesirea din comunism…eu sunt PENTRU RELIGIE IN SCOLI SI MAI CU SEAMA IN INV.PREUNIVERSITAR

 2. Matteus zice:

  Normal, atacurile asupra spiritualitatii acestui neam se amplifica de la o zi la alta. Au reusit sa darame sanatatea, armata nu mai exista, justitia e un balci, Biserica inca nu au reusit sa o dea jos. dar atacurile se vor intensifica. Sa incercat sa se interzica icoanele. Acum e proiect pentru scoaterea religiei.
  Odata distrusa spiritualitatea neamul piere iar tara nu mai are stapan. Trebuie sa facem tot posibilul sa ne pastram esenta si sufletul neamului ca sa nu ne departam de Dumnezeu. Daca noi incercam asta si Domnul ne va ajuta!
  Doamne ajuta!

 3. Sorin zice:

  Ora de religia a ajuns mai mult o anexa, atat la ortodoxi cat si la evanghelici. Copiii si parintii fac presiuni pe profesori sa le dea note mari, indiferent de stiinta si de punctualitate. Biserica pentru a nu avea surpriza ca un copil sa treaca in cealalta tabara mai isi baga si ea nasul, orele de religie sunt puse mai mult la urma, mai ales la evanghelici. Iar la sfarsitul orelor mai ai parte si de suspendari, ba pentru ca este nush ce sarbatoare, ba pentru ca este Consiliu Profesoral. Asa ca desi este buna in sine, ea a devenit mai mult o anexa. Dar decat deloc, tot mai bine si asa…

 4. waszlaw zice:

  scoala este o institutie laica…religia nu are ce cauta acolo.

 5. citizen tudor zice:

  Teoretic, religia ar trebui pastrata in scoli. Practic, nu conteaza CE facem (religie), ci CUM anume (o) facem.

  @ waszlaw: Scoala poate este acum o institutie laica, insa identitatea ei nu este fixa.
  In Evul Mediu nu se putea concepe scoala laica! Era bine, era rau? E de discutat…

  De unde gandirea asta compartimentata: „scoala este o institutie laica…religia nu are ce cauta acolo”? Sfintii cu sfintii si pacatosii cu pacatosii?

  Hristos/Cristos nu avea ce sa caute in templul mosaic pentru ca era o „institutie” iudaica?

 6. cineva zice:

  Eu am terminat liceul de doi ani si din cat imi aduc aminte orele de religie erau tratate cu o totala indiferenta (vb aici de crestinii evanghelici).
  Mai recent imi povestea fratele meu care e inca la liceu ca pt ora de religie a avut de invatat 21 de versete acestea fiind si materialul pe care l-au avut la lucrare.Orele de religie sunt sustinute in biserica, iar la lucrare majoritatea elevilor(iar ma refer la cei din bisericile evanghelice) aveau bibliile deschise si copiau.Chiar in biserica. In situatia de fata imi pun serios intrebarea daca mai trebuie sustinute orele de religie , daca nu cumva au devenit un nou mod de a-l trata pe Dumnezeu cu indiferenta.

 7. Gelu zice:

  Sunt atatea religii in lume! Toate incearca pe toate caile sa-si faca adepti! De ce trebuie sa ma obligi tu, care faci parte dintr-o anumita religie sa-ti accept doctrina? Daca tu iti impui convingerile tale (religioase) prin lege, eu ma vad nevoit sa scuip pe tine si pe religia ta! Dar daca nu vei profita de faptul ca apartii unei majoritati, este posibil ca vreodata sa fiu interesat sincer de ceea ce crezi! Pana atunci insa lasa-ma liber! Dumnezeu nu exista numai in ceea ce crezi tu si nu numai cum crezi tu! gelurus2000@yahoo.com

 8. Sandu zice:

  Lasati mai TEORIILE si fiti seriosi CARE RELIGIE in SCOLI !
  DE CE nu exista un obiect DE STUDIAT intitulat SCOALA VIETII…
  Teoria anatomiei de clasa a -VIII- a v-a lasat indiferenti tot practica din capita cu fan si-a spus cuvantul …ce mai !
  Frectie la picior de fag !

 9. daniela zice:

  ”Pastrarea religiei in scoli” – care – religie ca sunt atatea?

 10. ganditorul zice:

  religie ortodoxa mai; ce nu v-ati prins,ca de aia arunca 10 000 de absolventi anual, trebuie sa le dea si lor ceva de facut.

 11. Andrew zice:

  ce religie in scoli mah, ca la religie se preda mai mult despre traditi si obiceiuri(nu stiu cati dintre voi stiti de unde vine traditia , VINE DE LA PAGANI) daca ii intrebi pe profesori din bible ceva, ei iti raspund de nu stiu care ioan care sa inascut in anul 50 d.h ( ala a zis ca ca nu se roaga la icona ci prin icoana catre Dumnezeu )
  Dar religia era buna ca mai aveam si eu o medie de 10 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s